Plankenvloeren

Een plankenvloer is tijdloos, sluit aan bij elke stijl en staat symbool voor duurzaamheid. Ze bieden altijd een mooie, warme uitstraling. Dankzij de moderne behandelings- en onderhoudsmethodes bestaan er heel veel toepassingen voor plankenvloeren. Een plankenvloer bestaat uit planken van gelijke breedtes, of uit een speelse wisselwerking van brede en smallere planken; met of zonder onderparket naargelang het type planken en hun dikte. 

Motieven

Hier komt de vaardigheid van de ervaren parketlegger volledig tot haar recht. Met een subtiel evenwicht tussen licht en schaduw geven motieven uw interieur dat extra accent. Klassieke parkettekeningen geven ook in een modern interieur een verrassend effect weer. Van Versailles tot een traditionele visgraat, wederom een brede waaier aan keuzes. Hieronder vindt U een overzicht van de meest voorkomende motieven:

Visgraat

Visgraat

Deze klassieke parkettekening met een exclusieve uitstraling wordt nog altijd vaak gelegd en is waarschijnlijk één van de meest gekende motieven. Hierbij worden de parketplanken in een haaks motief tot een mooi samenhangend geheel geplaatst. Visgraat parket is verkrijgbaar in diverse groottes en afwerkingen.

Hongaars

Hongaarse Punt

Hongaarse punt wordt nogal eens verward met visgraat. Het verschil is dat de vloerdelen in een hoek tegen elkaar geplaatst worden: banen met in puntmotief gelegde planken van 45° of 60°. De uitstraling van een Hongaarse punt kan wat rustiger of moderner overkomen dan een visgraat vloer.

Versailles

Versailles panelen

Hét klassieke paneelwerk bij uitstek. Deze panelen worden gemaakt op basis van de Franse trianonstijl of vlechtwerk en afgewerkt met een boord parketstroken. Dit motief bestaat in verschillende varianten: van 50 tot 100 cm.

Stroken parket

Dit is ook een van de oudere parket motieven. Hierbij worden massieve houtstroken naast elkaar geplaatst in baksteen-, evenwijdig- of wildverband. U kan hier kiezen uit vele verschillende lengtes en breedtes.

Mozaïek parket

Mozaïekparket bestaat uit lamellen of houten plankjes van 6 tot 10 mm dikte, die samen een patroon vormen. Er bestaan verschillende patronen: dambord, evenwijdig, baksteenmotief, dubbele visgraat, enz… Meestal houdt een nylon-netje de houten stroken samen en worden zo rechtstreeks op de ondervloer verlijmd en afgwerkt.

Samengestelde Parketten

Samengesteld parket bevat 2 of meer lagen. De toplaag (of slijtagelaag) edelhout is gebruikelijk tussen de 3 en 6 mm dik. De onderlagen kunnen zowel uit mdf, osb als berk gemaakt zijn en schenken de samengestelde parketvloer stabiliteit – uiterst geschikt om op vloerverwarming te gebruiken. Ze worden gemakkelijk en doorgaans sneller geplaatst dan massieve parketten. Samengestelde parket kunnen in ons atelier op voorhand afgewerkt worden of kunnen tevens ter plaatse worden geschuurd en behandeld. Neem gerust een afspraak in onze toonzaal om onze verschillende collecties te ontdekken.